left_column
Tekstilne talne obloge PDF Print


Vsaka tekstilna talna obloga zaradi svoje strukture – tekstilnih vlaken povezanih v zanke – z različno barvitostjo, gostoto, debelino daje poseben občuten in izgled. Poleg tega je tudi dobro zvočno izolativna in udobna. Tekstil se najpogosteje polaga v hotelih, restavracijah, protokolarnih objektih, pisarniških prostorih, vse pogosteje pa se namenja tudi za domačo uporabo.

Ponujamo tekstilne talne obloge srednjega in višjega kakovostnega razreda. Večina ponujenih izdelkov je antistatičnih, ima potrebne protipožarne certifikate (B1), teste za vgradnjo v javne objekte ter antialergijske teste.

Čeprav so si tekstilne talne obloge na prvi pogled zelo podobne, se v resnici med seboj zelo razlikujejo. Kvaliteta je odvisna predvsem od izbrane preje (volna, polipropilen, poliamid, akril, svila, bombaž, lan, sisal, kokos, juta), podlage (filc, juta, bitumen, guma, PVC) in gostote tkanja. Razlikujejo se tudi po načinu tkanja (axminster, wilton, tufting, iglane in floking …), načinu vzorčenja in končni obdelavi (jet print, chromojet, militron…). Za tkane je značilno, da so lahko strižene- velur ali zaprt-bukle, tkanje pa je lahko eno ali večplastno (3D). So enobarvne, s črtastimi ali ponavljajočimi vzorci, vzorec pa se lahko nanje tudi tiska. Iglane so tanjše vendar bolj kompaktne in vzdržljive.

V primerjavi z ostalimi talnimi oblogami je za kvaliteten tekstil značilno, za se prah nabira na oblogi, zato ga je manj v zraku. Prah in umazanijo pa enostavno posesamo in tudi peremo.

Tekstilne talne obloge so dimenzijsko stabilne in zato primerne za tla s talnim gretjem!

Dobavljive so v rolah in tekstilnih ploščah s široko paleto dizajnov.

 
Novice top

Akcije in novosti

AKCIJA v trgovini HABITAT Koper:

promocijski popusti na izdelke DULUX in SIKKENS

bottom News
Iskanje:
2021, www.habitat.si, Ercomp.si

Habitat Facebook Stran

Valid XHTML 1.0 Transitional

right_column